Opbaren in Prinsenbeek

Sinds mei 2015 beheren wij Afscheidshuys d’ Beek in Prinsenbeek, aan de Markt 34a. Hier kunt gebruik maken van een standaard rouwkamer, waar u op afspraak een geliefde kan komen bezoeken. Op veler verzoek hebben we ook 2 kamers gerealiseerd waar u 24 uur per dag op uw eigen wijze, op ieder uur dat het u schikt, afscheid kunt komen nemen van een dierbare. Door middel van een elektronisch slot kunt u naar binnen.

Deze 24 uurskamers kunt u gedurende uw periode van rouw, zelf inrichten met eigen spullen die zo dierbaar zijn. Zo creëert u een eigen tijdelijke huiskamer. Ook kunt u er een kopje koffie/thee drinken. In de aanwezige fauteuils kunt u rustig mijmeren en herinneringen ophalen. Het alles maakt het mogelijk uzelf te zijn met uw verdriet.

Herdenkingsmiddag

Op zondag 24 september 2017 mochten wij als uitvaartonderneming, voor de eerste maal een herdenkingsmiddag organiseren in de Protestante Kerk in Prinsenbeek. Veel families in Prinsenbeek en omgeving, gaven gehoor aan de uitnodiging om deze middag een dierbare te gedenken. De reden om voor dit evenement dit kerkgebouw te gebruiken, was een bewuste keuze. De akoestiek en de vormgeving van het gebouw maakten, dat het een heel intiem uur van samenzijn en gedenken werd.

Deze eerste herdenkingsmiddag werd bijzonder goed bezocht en ook werden voordrachten gedaan door ondermeer Ds. Evelyn Quaak en de leden van de werkgroep “Herdenken”. De muzikale omlijsting van deze middag werd verzorgd door Wim en Greet Bervoets met ondersteuning door Rob Pollee. Het werd een gedenkwaardig uur van gedenken, luisteren naar voordrachten en toepasselijke muziek. Na het klinken van de laatste muzikale tonen van de muziek, ontving iedere bezoeker een “steen” als aandenken om thuis op een mooie plek neer te leggen bij een foto van een geliefde. Na een afsluitend kopje koffie ging een ieder weer huiswaarts met het gevoel van saamhorigheid en het delen van verdriet.

Deze middag werd mogelijk gemaakt door de werkgroep “Herdenken”, bestaande uit: Jopie Bastiaansen, Anita Lodewijks, Joke Machielsen en Joke Tinga. Dank voor jullie inzet.

Lichtjesavond

Ieder jaar op de 2e zondag in december organiseren wij een Lichtjesavond op de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg in Etten-Leur. Voor iedereen is deze avond vrij toegankelijk. Tijdens deze Lichtjesavond worden alle overledenen herdacht. Daarvoor krijgt iedere bezoeker bij aankomst een graflichtje om op het graf van een dierbare te plaatsen. Vervolgens gaat men naar de tent waar live muziek wordt gespeeld door muzikanten uit Etten-Leur en Prinsenbeek. Ook krijgt men een glaasje glühwein en enkele andere versnaperingen aangeboden vanuit de organisatie. In 2019 organiseren wij deze avond op zondag 8 december aanstaande.

Stijl, cultuur en geloof

De keuzes die gemaakt worden bij een uitvaart zullen voor een groot deel worden ingegeven door uw eigen achtergrond, afkomst en geloof. Provinciaal kunnen de gebruiken en rituelen bij een uitvaart in het noorden van het land anders zijn dan in het zuiden. Maar ook tussen de verschillende geloofsovertuigingen zijn grote verschillen waar te nemen.

Lees meer

Passende locatie

Als we spreken over een locatie voor een uitvaartplechtigheid, dan denken we traditiegetrouw aan een kerkgebouw of een aula van een uitvaartcentrum.
Maar heeft u er weleens bij stilgestaan om daarvoor bijvoorbeeld de foyer van een schouwburg te gebruiken, of een zaal van een hotel?

Lees meer