Opbaren in Prinsenbeek

Sinds mei 2015 beheren wij Afscheidshuys d’ Beek in Prinsenbeek, aan de Markt 34a. Hier kunt gebruik maken van een standaard rouwkamer, waar u op afspraak een geliefde kan komen bezoeken. Op veler verzoek hebben we ook 2 kamers gerealiseerd waar u 24 uur per dag op uw eigen wijze, op ieder uur dat het u schikt, afscheid kunt komen nemen van een dierbare. Door middel van een elektronisch slot kunt u naar binnen.

Deze 24 uurskamers kunt u gedurende uw periode van rouw, zelf inrichten met eigen spullen die zo dierbaar zijn. Zo creëert u een eigen tijdelijke huiskamer. Ook kunt u er een kopje koffie/thee drinken. In de aanwezige fauteuils kunt u rustig mijmeren en herinneringen ophalen. Het alles maakt het mogelijk uzelf te zijn met uw verdriet.

Herdenkingsmiddag

Op zondag 24 september 2017 hebben we voor de 1e maal een herdenkingsmiddag georganiseerd in de Protestante Kerk in Prinsenbeek en omgeving die een dierbare hebben verloren. Deze eerste herdenkingsmiddag werd heel goed bezocht en ook werden voordrachten gedaan door ondermeer Ds. Evelyn Quaak en enkele leden van de werkgroep. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Wim en Greet Bervoets met begeleiding van Rob Pollee. Het werd een gedenkwaardig uur van gedenken, luisteren naar voordrachten en toepasselijke muziek. Na een afsluitend kopje koffie ging een ieder weer huiswaarts.

Lichtjesavond

Ieder jaar op de 2e zondag in december organiseren wij een Lichtjesavond op de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg in Etten-Leur. Voor iedereen is deze avond vrij toegankelijk. Tijdens deze Lichtjesavond worden alle overledenen herdacht. Daarvoor krijgt iedere bezoeker bij aankomst een graflichtje om op het graf van een dierbare te plaatsen. Vervolgens gaat men naar de tent waar live muziek wordt gespeeld door muzikanten uit Etten-Leur en Prinsenbeek. Ook krijgt men een glaasje glühwein en enkele andere versnaperingen aangeboden vanuit de organisatie. In 2019 organiseren wij deze avond op zondag 8 december aanstaande.

Stijl, cultuur en geloof

De keuzes die gemaakt worden bij een uitvaart zullen voor een groot deel worden ingegeven door uw eigen achtergrond, afkomst en geloof. Provinciaal kunnen de gebruiken en rituelen bij een uitvaart in het noorden van het land anders zijn dan in het zuiden. Maar ook tussen de verschillende geloofsovertuigingen zijn grote verschillen waar te nemen.

Lees meer

Passende locatie

Als we spreken over een locatie voor een uitvaartplechtigheid, dan denken we traditiegetrouw aan een kerkgebouw of een aula van een uitvaartcentrum.
Maar heeft u er weleens bij stilgestaan om daarvoor bijvoorbeeld de foyer van een schouwburg te gebruiken, of een zaal van een hotel?

Lees meer