Opbaren is letterlijk het ‘op een baar leggen’ van een overledene. Het maakt vaak deel uit van het afscheidsritueel rond het overlijden. Het opbaren wordt in de regel verzorgd door Jan Reedijk Uitvaartverzorging, maar kan ook door nabestaanden worden gedaan.

Tevens hebben we een goede samenwerking hierin met de firma De Groen, na het overbrengen van de overledene verzorgen zij, indien gewenst, de thuisopbaring.

Opbaren in Prinsenbeek

Sinds mei 2015 beheren wij Afscheidshuys d’ Beek in Prinsenbeek, sinds 2019 verhuist naar de Beeksestraat 5. Hier kunt gebruik maken van een standaard rouwkamer, waar u op afspraak een geliefde kan komen bezoeken. Maar we hebben er ook 2 kamers gerealiseerd waar u 24 uur per dag op uw eigen wijze, op het uur dat het u schikt, afscheid kunt komen nemen van een dierbare. Door middel van een elektronisch slot kunt u naar binnen.

De 24 uurskamer kunt u gedurende uw periode van rouw, zelf inrichten met eigen spullen die zo dierbaar waren. Ook kunt u er een kopje koffie/thee drinken. In de aanwezige fauteuils kunt u rustig mijmeren en herinneringen ophalen. Het maakt het mogelijk uzelf te zijn met uw verdriet.

Steeds vaker wil de familie samen met onze assistentie hun dierbare verzorgen, hiervoor beschikken wij over een verzorgruimte met alle faciliteiten van dien.

Thanatopraxie / balseming

Het is mogelijk om het lichaam een lichte balseming te geven. Door het gebruik van thanatopraxie wordt voorkomen dat het lichaam gedurende de tijd van een opbaring, achteruit gaat. Het lichaam zal er natuurlijker uitzien.

Meer informatie over het balsemen vindt u hier