Hoe kunnen we samen de uitvaart regelen?

Als iemand overleden komen er veel emoties naar boven en lijkt de wereld stil te staan. Toch moet er in korte tijd veel worden geregeld. Wij begeleiden u hierin stap voor stap en zorgen ervoor dat uw wensen uitgevoerd (gaan) worden. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek, zodat we uw wensen en vragen door kunnen nemen.

shutterstock_285296222
Als iemand is overleden belt u ons om te helpen bij het regelen van de uitvaart. Wij zijn 7 dagen per week – 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 076 – 50 22 887
people and mourning concept - woman with white lily flowers and coffin at funeral in church
Mocht u kiezen voor een begrafenis, dan gaan we samen met u kijken waar de plechtigheid voorafgaand de begrafenis plaats gaat vinden, waar en hoe het afscheid gaat verlopen en wat de laatste rustplaats wordt.
shutterstock_406922887 B
Er wordt steeds vaker voor een crematie gekozen. We gaan samen een mooie locatie voor de uitvaartdienst, de crematie en de condoleance kiezen. Tevens bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor de asbestemming.
red roses on bench at funeral in church
Opbaren kan in ons Afscheidshuys, bij u thuis of op een locatie naar keuze. We adviseren u over de ruimte, de noodzakelijke hulpmiddelen en de mogelijkheden zoals Thanatopraxie.
JPEG_20190617_091942_-1859891061
Met de realisatie van het Afscheidshuys d’ Beek hebben we nog meer mogelijkheden om u ten diensten te zijn. In de 24-uurs kamers heeft u alle tijd om op uw eigen manier afscheid te nemen en in onze aula kunt u herdenkings- of afscheidsdienst houden.
rouwkaart serie a 7_Pagina_1
Om uw familie en vrienden in kennis te stellen van een overlijden, wordt meestal een rouwbrief of kaart gebruikt. Wij stellen samen met u een rouwbrief en eventuele advertentie op. Tevens verzorgen we de plaatsing van de rouwaankondiging in de krant.
shutterstock_87196501
De meest gebruikte kisten bij een uitvaart zijn vervaardigd van spaanplaat, vaak in combinatie met een fineerlaag. Maar ook kisten van pitriet, loom, massief grenen, beuken, steigerplanken en eigentijdse kisten met symbolen van een vereniging, behoren tot de mogelijkheden.
4505
Bij veel momenten in ons leven zijn bloemen een uiting van onze liefde voor een dierbaar persoon. Een passend rouwboeket geeft uiting aan onze liefde, betrokkenheid en deelneming. Wij kunnen alle vormen van rouwarrangementen verzorgen. Hiervoor hebben we boeken ter beschikking met daarin een ruime keuze aan mogelijkheden.
rouwvervoer
De laatste rit die een dierbare maakt is een blijvende herinnering. We gaan samen met u op zoek naar een passend vervoer en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, van vervoer in een rouwauto, -Harley, -fiets tot vervolgauto’s.
Brown Argus Butterfly on Light to White Natural Background
Een woorddienstbegeleider geeft de uitvaartplechtigheid vorm op een zeer betrokken en doorgaans niet religieuze manier. Een woorddienst kan op verschillende manieren worden ingevuld. Daarvoor hebben we contacten met pastors en woorddienstbegeleid(st)ers. Maar natuurlijk kunnen wij ook zorgdragen voor de presentatie van gepaste teksten.
OE7LRR0
Naast een dvd opname en PowerPoint is het ook mogelijk om op de dag van de uitvaart een fotograaf in te huren, deze zal op discrete wijze kleine of juist grote momenten van die dag vastleggen. Dit kan helpend en mooi zijn om later herinneringen mee op te halen. Wij kunnen u helpen met een fotograaf in contact te komen.
shutterstock_452058409
Misschien heeft de overledene al bepaald wat hij of zij graag wat voor muziek bij de uitvaart gespeeld of gedraaid moet worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken en beluisteren we samen met u de muziek die bij het geleefde leven en het afscheid past. 
The Brown Argus (Aricia agestis) is a butterfly in the family Lycaenidae (Blues).
U kunt ervoor kiezen voor een schriftelijke condoleance voor aanvang van de avondwake en/of afscheidsdienst en/of een persoonlijk condoleance na het definitieve afscheid. Jan Reedijk Uitvaartverzorging heeft op de website een eigen gedenkpagina. Laat eenvoudig een herinnering achter op het register van uw dierbare, wij maken hier vervolgens een herinneringsboekje van.
shutterstock_419166946
Jan Reedijk Uitvaartverzorging is er ook ná de uitvaart voor u. Kort na de uitvaart bezoeken wij de nabestaanden voor een evaluatie. Uw eventuele vragen hopen we te kunnen beantwoorden, en uw bemerkingen en suggesties nemen we als goede raad van u over. Immers, ook van onze cliënten kunnen we veel leren. In dat gesprek overhandigen we u ook het boek ‘Zorg Erna’, een leidraad bij alles wat na de uitvaart geregeld moet gaan worden.
The Brown Argus (Aricia agestis) is a butterfly in the family Lycaenidae (Blues).
Na een overlijden kiezen nabestaanden vaak voor een tastbare herinnering. Hierdoor voelen we ons beter op ons gemak en blijft de band met onze dierbare tastbaar aanwezig. Denkt u bijvoorbeeld aan een mooie handgeschilderde foto of een schilderij, of aan een handvervaardigde, dus unieke, urn. Ook halssieraden en ringen met daarop bijvoorbeeld een vingerafdruk, behoren tot de mogelijkheden.
Elderly people holding hands in support on a hospital bed
Thanatopraxie, ook wel een eenvoudige balseming genoemd, is medio 2010 toegestaan in ons land, maar in andere landen werd deze vorm van conservering al veel langer gebruikt. Door de toepassing van thanatopraxie worden conserveringsmiddelen bij een overledene ingebracht waardoor het lichaam gedurende langere tijd mooier zal blijven.
Luxurious writing tools on a wooden table
Hier vindt u diverse gedichten als inleiding op een rouwkaart, rouwadvertentie of bidprentje.
Hier vindt u openingsteksten voor op een rouwkaart, rouwadvertentie of bidprentje. 
Wooden path in Plitvice, Croatia
Bij een uitvaartlocatie denk je misschien aan een aula of uitvaartcentrum, maar je kunt de uitvaart ook in een restaurant, tuin of mooi kasteel organiseren. Er zijn veel mooie locaties die openstaan voor het organiseren van een uitvaart. We helpen u graag bij het vinden van een mooie uitvaartlocatie.
video

Het is mogelijk om een uitvaart geheel naar uw wens uit te voeren. In de video ziet u een overzicht van een uitvaart op Landgoed Ulvenhart in Ulvenhout.

Lees meer