Steeds vaker willen mensen hun uitvaart of die van een naaste, op voorhand goed geregeld hebben. De wet geeft verschillende aanwijzingen over de gang van zaken rond de uitvaart. Uitgangspunt voor u is dat de wet stelt dat uw wensen bindend zijn en zo mogelijk moeten worden uitgevoerd.

Hoe maak ik mijn uitvaartwensen kenbaar

Het is erg belangrijk dat u uw wensen kenbaar maakt, bijvoorbeeld met een Persoonlijk codicil. In dit document probeert u een omschrijving te geven hoe u uw uitvaart geregeld wilt hebben. Wij willen ui graag van dienst zijn bij het opstellen daarvan. Dit kunt u doen door het Persoonlijk codicil in te vullen en bij uw eventuele polissen te bewaren, maar u kunt ook in een vrijblijvende  gesprek met ons een voorbespreking houden waarbij al uw wensen worden besproken. U kunt het Persoonlijk codicil altijd aanpassen. Het gaat erom dat uw wensen allemaal opgetekend worden en uiteindelijk door uw nabestaanden worden uitgevoerd. Van een globale wensenlijst tot een tot in details uitgewerkt scenario. Het is ook mogelijk dat wij uw Persoonlijk codicil bewaren opdat u verzekerd bent dat uw wensen worden gehonoreerd. Mocht u op enig moment besluiten om uw Persoonlijk codicil aan te passen, dan is dat altijd mogelijk. Jan Reedijk Uitvaartverzorging zal er op toe zien dat uw wensen tot in detail worden uitgevoerd.

Een persoonlijk codicil aanvragen

U kunt het boekje ‘Persoonlijk codicil’  kosteloos aanvragen of hier downloaden. Binnen enkele werkdagen krijgt u de wilsverklaring per post toegestuurd of u kunt de digitale versie opslaan en uitprinten. Keuzes maken over uw eigen uitvaart is niet eenvoudig. Misschien wilt u hulp bij het invullen van uw wilsverklaring of heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden. Onze uitvaartverzorgers helpen u dan graag. U kunt telefonisch contact opnemen, telefoonnummer: 076 – 50 22 887 of via het contactformulier.

Een persoonlijk codicil aanvragen